Individuele begeleiding

Het dagelijks leven bestaat uit allerlei bezigheden, zoals de administratie, bereiden van de maaltijd, boodschappen doen. Soms lukt het niet op eigen kracht om dit allemaal te doen, of om te bedenken welke taken het belangrijkst zijn en dus eerst moeten. Soms is het moeilijk om er voor te zorgen dat alles vaak genoeg en op tijd gebeurt.
In dit soort gevallen bieden wij ondersteuning voor mensen met een beperking, dementie of psychisch probleem, die thuis wonen. De ondersteuning kan gericht zijn op de organisatie van het huishouden; structuur aanbrengen in uw dagelijks leven; ondersteuning bij administratie; leren omgaan met een ziekte of beperking; ondersteuning van de mantelzorger(s); omgaan met ziekte; contacten onderhouden met mensen uit uw omgeving.

Een begeleider komt bij u thuis om u te helpen bij het uitvoeren van alledaagse taken. Deze ondersteuning is gericht op het versterken van uw zelfredzaamheid. De begeleider neemt meestal geen taken over, maar ondersteunt u bij de uitvoering ervan.

Begeleiding wordt geregeld via de gemeente. Eventueel kan onze wijkverpleegkundige u hierbij van dienst zijn.