Dagbesteding

Als wijkverpleegkundigen en verzorgenden komen wij soms al vele jaren bij dezelfde cliënten over de vloer. Vanuit onze cliëntengroep kwamen wij vaak de zoektocht naar een passende dagbesteding tegen.

Langzaamaan ontwikkelden onze plannen om onze eigen dagbesteding te openen die voldoet aan de vraag naar passende zorg en begeleiding voor onze specifieke groep zorgvragers. Een dagbesteding met aanpassingen voor mensen met lichamelijke beperkingen en aanwezige verzorgende en verpleegkundige hulp.

Op deze fantastische locatie aan de Havendijk te Beesd bieden wij in gemoedelijke sfeer en onder begeleiding van bekwaam personeel en vrijwilligers een breed scala aan (alledaagse) activiteiten.

Tot de mogelijkheden behoren cursussen, workshops, ouderengymnastiek o.l.v. een fysiotherapeut, geheugentrainingen etc. Alles afgestemd op interesses en behoeften, individueel of in groepsverband. Binnen en buiten.

Elke dag rond 12 uur samen genieten van een warme maaltijd.

In november ontvingen wij de sleutel van onze dagbesteding, die de naam “De Bol” heeft gekregen.

De naam ‘De Bol” is gekozen omdat het gebied rond de dagbesteding vroeger deze naam droeg. De Bol betekent zandplaat en was een losplaats aan de rivier de Linge. Langs de dijkhelling kon men er met beesten en karren tot vlakbij een aangelegd schip komen. Later werd dit een voetveer. Vele inwoners uit Beesd weten zich dit nog te herinneren. Vanaf de Bol voer tot in de jaren 50 van vorige eeuw het Beesdse veer naar de Enspijkse overkant.